Saloon
Wolfpad 26, Alkmaar
1813 AD, Alkmaar
info@bodyenrelax.nl
06-10829098
 • Dinsdag

  8.30 - 18.00

 • Woensdag

  8.30 - 18.00

 • Donderdag

  8.30 - 18.00

 • Vrijdag

  16.00 - 20.00

 • Zaterdag

  9.00 - 14.00

Body & Relax

Bindweefselmassage

Bindweefsel is het belangrijkste weefsel wat alles in je lijf met elkaar verbindt. Het is te vinden in huid, vetweefsel, spieren, pezen, organen, bloedvaten en zenuwbanen. Bindweefsel heeft een steunende en verzorgende functie. Het beschermt bijvoorbeeld je organen en zorgt voor hun vorm. Een bindweefselmassage richt zich voornamelijk op het onderhuidse bindweefsel. Dit weefsel zit onder de huid en om de spieren heen. Op het moment dat je huid verkleeft is, worden bewegingen in je lichaam en in de spier beperkt en kan de huid pijnlijk aanvoelen. Daarnaast heeft het ook een hele goede werking op de stimulering van doorbloeding en versteviging van de huid.

Een bindweefselmassage wordt voornamelijk gegeven als klachtbehandeling. Daarnaast heeft het ook een hele goede werking op de stimulering van doorbloeding en versteviging van de huid. Het werkt goed op spanning in het lichaam, maar ook bij de volgende aandoeningen:
- Fibromyalgie
- Hoofdpijn
- Littekenweefsel (binnen 2 jaar) beginnen zodra de huid volledig geheeld is
- Reuma
- Menstruatieklachten
- Pijn aan rug, schouders, bekken, armen en benen
- Uitstralingspijn

Als je bij me komt voor een bindweefselmassage, bespreken we altijd samen de klachten en maken we samen een plan op maat voor de behandeling van de klacht. Omdat bindweefsel een langere tijd nodig heeft om te herstellen en terug te komen in vorm nadat dit verandert is, zijn er meerdere behandelingen nodig voor een blijvend resultaat. Je moet er ongeveer rekening mee houden dat je gemiddeld 5 tot 10 behandelingen nodig hebt en het liefst 2 a 3 keer per week. Dit is een beetje afhankelijk van de klacht. Na een wat uitgebreide eerste afspraak, zijn de behandelingen daarna maximaal 15 minuten per zone.

Privacy instellingen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

Privacy verklaring | Sluit
Instellingen